Daisypath Anniversary tickers Lilypie First Birthday tickers

Thursday, January 14, 2010

Puan empunya blog, sila minum air panas!

Dapat email ni dari Mak..and feels like sharingKepada sesiapa yang suka minum ais, artikel ini sesuai untuk anda baca. 

Sememangnya sedap minum air berais selepas makan. Walaubagaimanapun, ais akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin GEMUK padan la payah benar aku nak kurus.tapi Alhamdulillah sekarang aku dah cuba untuk tidak minum air berais. Tapi haritu masa kenduri, aku dah minum separuh jag air bandung berais..aaaaaaaa..pitam! dan  menuju  ke arah mendapat pelbagai penyakit. 

Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air panas/suam selepas makan. 

: Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG :


Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda. Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama  serangan jantung. Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap sakit jantung tidak bangun selepas tidur. Marilah kita berwaspada dan berhati-hati..  

Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup. Baca ini..ia juga mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda!!!!

**Jadilah teman yang setia dan teruskan menghantar artikel ini kepada teman-teman yang anda sayangi.....!!!!
Ya, saya sayang kamu semua! Maka tolonglah saya untuk menyayangi orang lain juga. Marilah kita saling sayang-menyayangi..hehe
 

0hearty-hearts:

Post a Comment